Strijden tegen verkoudheid

Het is er echt de tijd van het jaar voor: verkoudheid. Iedereen niest, snuit zijn neus en er is geen echt geneesmiddel voor. Ga daarom zelf de strijd aan en versla de verkoudheid!

Omdat verkoudheid veroorzaakt wordt door een virus, is er geen geneesmiddel voor te krijgen. Koop je iets bij de drogist tegen verkoudheid, dan kan het de symptomen alleen iets onderdrukken. Je kunt wel zelf iets tegen verkoudheid doen.

Bed
Als je merkt dat je verkouden wordt, is het verstandig om je lichaam zo veel mogelijk rust te gunnen. Zo krijgt je lichaam meer energie om tegen het virus te vechten. Niet overwerken en vroeg naar bed dus.

Stoom
Is het al te laat en hoest je elke ochtend flink wat slijm op? Dan is het tijd om te stomen. Een stoombad met kamille, eucalyptus en tijm maken het slijm los en verzachten je keel.

Eeuwenoud middeltje
Al eeuwen lang krijg je kippensoep voorgeschoteld als je verkouden bent. En dit is niet voor niets. Uit onderzoek is gebleken dat kippensoep helemaal geen slecht idee is als je onder een verkoudheid lijdt. De stoom die van de soep afkomt, verlicht namelijk een verstopte neus. De bouillon heeft ook nog eens ontstekingremmende eigenschappen. Ook wordt de aanmaak van slijm in je neus en longen gestopt. Bovendien zijn de kruiden in de soep, zoals knoflook en peper, al vanouds middeltjes die gebruikt worden bij aandoeningen van de luchtwegen.

Vitamientjes
Hoewel je meteen aan sinaasappels denkt als je verkouden bent, is dit niet het meest geschikte fruit om te eten. Het is namelijk te zoet om de afvoerstoffen uit je lever te bevorderen. Omdat grapefruit boordevol vitamine C zit, is het perfect als je verkouden bent. De vitamines in combinatie met de minder zoete grapefruit zorgen ervoor dat je immuunsysteem op gang komt.

Sapjes en water
Kreeg jij vroeger ook altijd een slap bakkie thee als je ziek was? Dit is eigenlijk niet zo goed, omdat thee, net als koffie, vocht aan het lichaam onttrekt. Kruidenthee is wel goed voor je. Ook water en ongezoet vruchtensap kan je onbeperkt drinken, deze voeren namelijk afvalstoffen af. Melk kan je beter even laten staan omdat dit aanzet tot slijmvorming. En van slijm heb je wel genoeg als je verkouden bent.

Er is een fabeltje dat vertelt dat als je alcohol drinkt als je verkouden bent, de bacteriën door de alcohol gedood worden. Dit is natuurlijk onzin. Bovendien onttrekt alcohol ook vocht en vitamine C uit het lichaam en wordt de lever er extra door belast. Dit orgaan speelt juist een grote rol bij de verwerking van afvalstoffen vanwege de verkoudheid.

 

Tags: verkoudheid, virus, geneesmiddel, symptomen, rust, stomen, stoombad, kippensoep, grapefruit, vitamine C, kruidenthee, water

Add to Favorites Add to Google Add to Ekudos Post to MySpace del.icio.us Add to Reddit
Add to MSN Reporter Add to NUjij Add to symbaloo Add to Stumbleupon Add to Yahoo Add to Furl

WNF
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.....Wil jij reageren op dit artikel?
Reageer op dit artikel