Voeding tijdens de vakantie

De vakantietijd is aangebroken en velen vertrekken naar warmere oorden in Zuid-Europa of misschien nog wel verder. Het warme weer op vakantie zorgt er vaak voor dat je eetlust minder wordt. We eten vaak onregelmatig en worden verleid door lopende buffetten en heerlijke menu's. Dat zorgt ervoor dat we na de vakantie een aantal kilootjes meer omvang hebben.

Tijdens de vakantie kan een slechte voeding er ook voor zorgen dat we ziek worden. Je kent het wel, maagpijn, diarree en hoofdpijn. En je zit er echt niet op te wachten om met een groen hoofd uren op de wc door te brengen. Vandaar dat wij even de belangrijkste punten hebben opgesteld waar je op zou moet letten tijdens je vakantie.

1. Kies in de ochtend voor een broodje en laat dat vette croissantje liggen.
2. Eet dagelijks fruit. Dat smaakt ook nog eens extra lekker met dat warme weer.
3. Kies voor de lunch een lekkere salade.
4. Ga voor water boven frisdrank. Drink het water ook niet te koud, dit kan namelijk zorgen voor maagklachten en hoofdpijn. Toch trek in frisdrank? Kies dan in ieder geval voor light.
5. Probeer ijsklontjes in je drankjes te vermijden. Deze kunnen van kraanwater zijn gemaakt, en in veel landen is kraanwater niet zo zuiver als bij ons, wat diarree kan veroorzaken.
6. In Zuid-Europese landen kookt men veel met olijfolie. Dat zijn veel Nederlanders niet gewend. Dit met als resultaat dat we vaak een flinke diarree te pakken krijgen. Eet daarom altijd een stuk droog brood bij de maaltijd. Dit verkleint de kans op diarree, omdat het de vetten in je maag absorbeert
7. Vermijd in warme landen half rauw vlees of vis. De kans op nare bacteriën is namelijk erg groot. Eet je biefstukje dan maar een keer wat meer doorbakken.
8. Neem als toetje niet altijd een ijsje. Kies ook eens voor een lekkere fruitsalade.
9. Wil je toch een ijsje? Koop in landen als bijvoorbeeld Turkije, zo min mogelijk schepijs langs de straat. Hier kan je namelijk ook flinke maag- en darmklachten van krijgen omdat er vaak onzuiver water in verwerkt zit. Ga dus voor een verpakt waterijsje als je zin hebt in een koele verfrissing.

 

Tags: voeding, vakantie, eetlust, voeding, ziek, maagpijn, diarree, hoofdpijn, broodje, fruit, salade, water, maagklachten, ijsklontjes, kraanwater, olijfolie, vlees, vis, bacteriën, fruitsalade, schepijs, waterijsje

Add to Favorites Add to Google Add to Ekudos Post to MySpace del.icio.us Add to Reddit
Add to MSN Reporter Add to NUjij Add to symbaloo Add to Stumbleupon Add to Yahoo Add to Furl

WNF
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.....Wil jij reageren op dit artikel?
Reageer op dit artikel