Met een sapjeskuur het nieuwe jaar in

Niet iedereen heeft een gezonde levenstijl en ook al heb je die wel, dan heb je nog te maken met afvalstoffen. De één heeft meer overtollige afvalstoffen dan de ander, maar we hebben ze allemaal. Door slechte leefgewoontes is ons lichaam niet in staat om deze afvalstoffen te verwijderen. De opgeslagen afvalstoffen kunnen kwaaltjes veroorzaken waardoor je je minder fit voelt. Op lange termijn kunnen er zelfs chronische kwalen ontstaan. Met een sapjeskuur help je je lichaam weer te reinigen!

De sapjes kuur houdt in dat je zeven dagen vast. In deze zeven dagen mag je alleen versgemaakte vruchten- en groentesappen en water drinken. Het vasten is een methode om tot bezinning te komen en het lichaam en geest te zuiveren. Een leuke bijkomstigheid is dat je hiernaast ook nog eens een aantal kilo zal afvallen.

Waarom een sapkuur?
Een sapkuur is een goede manier om te vasten, omdat het doorgaans gemakkelijker is vol te houden dan andere manieren. Dit omdat je nog wel groentesappen mag drinken en zo toch nog de nodige energie wordt aangevoerd. Na een sapkuur voel je je weer fit en energiek, omdat heel het lichaam grondig is gereinigd.

De hoofdzaak van het vasten is natuurlijk dat je lichaam grondig wordt gereinigd en zich ontdoet van schadelijke stoffen en overtollige vetten die in het lichaam zijn opgeslagen en achtergebleven. Daarnaast krijgt de spijsvertering rust en zal deze na het vasten aanzienlijk verbeteren. De kuur heeft voornamelijk positieve invloed op de lever, nieren en de darmen. Na de sapkuur zal je stofwisseling veel sneller gaan dan daarvoor. Dit komt doordat het lichaam na het reinigen weer beter in staat is om te functioneren. En de leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat je gemiddeld één tot drie kilo afvalt wanneer je een sapvastenkuur zeven dagen doet.

Het nadeel van een sapkuur is wel dat het alles bijhalve simpel is. Je zult het mentaal moeilijk gaan vinden. Overal om je heen zie je eten en jij mag het niet. In de eerste dagen kun je je ook vermoeid voelen en heb je waarschijnlijk last van een slecht humeur.

 

Tags: sapvasten, vasten, kuur, vastenkuur, sapvastenkuur, sapkuur, sapjeskuur

Add to Favorites Add to Google Add to Ekudos Post to MySpace del.icio.us Add to Reddit
Add to MSN Reporter Add to NUjij Add to symbaloo Add to Stumbleupon Add to Yahoo Add to Furl

WNF
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.....Wil jij reageren op dit artikel?
Reageer op dit artikel