AIFW INDIVIDUALS

Op donderdag 15 juli presenteerde INDIVIDUALS tijdens de Amsterdam International Fashion Week de nieuwe zomercollectie 2011 Some dream of running away to the circus… De extravagante show opende met opvallende ontwerpen van soepel dip-dye zijde met een prachtige overgang van champagne naar diep paars. De collectie wekte een gevoel van vrijheid op. Alsof je aan een trapeze door de lucht zweeft en op dat moment beseft dat voor heel even alles mogelijk is.

In de collectie is een duidelijk contrast zichtbaar tussen nauw aansluitende en losse vormen. Tijdens het bewegen worden vrouwelijke vormen extra benadrukt waardoor er een erotisch silhouet ontstaat. Door het gebruik van humoristische details, zoals een gekrulde naad op de achterkant van een rok, krijgt de collectie een luchtig gevoel. Dit wordt benadrukt door het gebruik van een fris en levendig kleurenpallet met dazzling white, champagne, popping pink, daring turquoise en cannon-ball black. Andere eigenzinnige details, zoals de combinatie van breisels en leer, maken deze opgewekte collectie compleet. Eén van de eye catchers was wat ons betreft een prachtig slank jasje met bijpassende broek in turquoise suède.

INDIVIDUALS is een steeds veranderend collectief dat bestaat uit jonge creatieven van het AMFI in Amsterdam. Door het combineren van talent wordt een inspirerend verhaal verteld. Elke generatie voegt haar eigen unieke hoofdstuk toe aan het voortdurende verhaal van INDIVIDUALS. De collecties zijn stuk voor stuk altijd bijzonder gewaagd maar tegelijk ook heel draagbaar.

INDIVIDUALS heeft op dit moment tien retailers in Nederland en een eigen store aan het Spui in Amsterdam en wil dit uitbreiden. Het merk gaat zich de komende tijd focussen op landen als de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan en Denemarken. In september wordt er een pop-up store geopend in Londen wat mogelijkheden biedt voor INDIVIDUALS om het merk internationaal in de markt te zetten.

 

Tags: INDIVIDUALS, AMFI, Amsterdam International Fashion Week, zomercollectie, SS11

Add to Favorites Add to Google Add to Ekudos Post to MySpace del.icio.us Add to Reddit
Add to MSN Reporter Add to NUjij Add to symbaloo Add to Stumbleupon Add to Yahoo Add to Furl

WNF
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.....Wil jij reageren op dit artikel?
Reageer op dit artikel