AIFW MARLOESBLAAS Derived

Donderdag 15 juli presenteerde MARLOESBLAAS haar eerste zomercollectie 'Derived' tijdens de Amsterdam International Fashion Week. Met haar collectie wil Marloes laten zien dat ze met haar rauwe handschrift ook een verfijnde, uitgebalanceerde collectie kan maken. Met een rauw begin en een fijn einde kregen de gasten een compleet beeld van de collectie.

Marloes onderzoekt het verleden op vergeten functionaliteit en tradities om deze nut te geven en om haar voorliefde voor geschiedenis te laten zien. Zo maakte ze eerder een collectie gebaseerd op een oude kist die ze had gevonden op de donkere zolder van haar oma. Als klein kind gebruikte ze de kleding in deze kist om zich te verkleden. Vandaar dat niet alleen de naam van de nieuwe collectie is gebaseerd op Marloes haar stijl. Zo inspireert ze veel van haar collecties op het verleden.

Ditmaal baseerde Marloes veel op het boerenleven na de Tweede Wereld Oorlog. Dit is goed terug te zien in de collectie. Zo is de leidraad van het boerenleven gekenmerkt door mooie leren schorten, geplisseerde jurken en doorgestikte plastrons, afgeleid van een soort boerenkiel. Door de basisontwerpen te voorzien van functionele details als zakken in zakken, zakken op naden, die ze destijds ook hadden, ontstaat er een goed en duidelijk eindbeeld van de charme waar de designer zo van houdt. Verder is goed te zien dat de stijl van Marloes Blaas zich steeds verder ontwikkelt. Zo heeft ze dit seizoen wederom kleding gemaakt van oude legertenten. Door de functie van de tent is deze op bepaalde manieren bewerkt en gestikt. Door deze ruwe vorm te verwerken in kleding, ontstaan er verrassende en mooie details.

 

Tags: MARLOESBLAAS, Marloes Blaas, Derived, Amsterdam International Fashion Week, zomercollectie

Add to Favorites Add to Google Add to Ekudos Post to MySpace del.icio.us Add to Reddit
Add to MSN Reporter Add to NUjij Add to symbaloo Add to Stumbleupon Add to Yahoo Add to Furl

WNF
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.....Wil jij reageren op dit artikel?
Reageer op dit artikel